almafoto.blogg.se

Go'fika






Sugrör

 Lagerhaus 29:-/25st

Köpte dessa sugrör för ett tag sen när jag var o shoppade med några kompisar men inte visat dom ännu. 
Tycker dom är så söta och coola och de är ju jättesnygga att ha i en riktigt god och läskande drink nu i sommar! Plus att de blir ju som en superläcker dekoration som man kan ha i sitt rum eller vart men nu vill ha dom! Jag har dom på mitt rum på min byrå och tycker det blev riktigt bra! Ett stort tips!


Morsdag & kossor!

Haft en supermysig dag idag med massor av skoj! Bland annat fick vi besök av massa kossor när vi satt o hade morsdags picknick så det blev nästan precis lite som Madicken ni vet haha! Men detta är en morsdag vi nog sent kommer glömma tror jag!




Marknad & konfirmation

Började idag med att gå upp nästan som vanlig tid som på skoldagar eftersom det var marknad här idag och min klass skulle ha ett stånd där så vi var tvungna att komma tidigt och fixa iordning allting oså.. På hela förmiddagen stod jag där vid vårat stånd o sålde lotter och gick runt lite och kollade på allt annat som fanns där också. Sen vid 12 - 13 nån gång så gick jag hem för att fixa iordning mig för att sedan dra iväg på konfirmation! Så då var jag på det och sen var vi ju även bjudna hem till min kompis där så där var vi ju sen resten av eftermiddagen! Kom nyss hem och snart ska vi äta grillat, mums! Sen blir det nog sängen rätt tidigt för är verkligen hur trött som helst efter idag! Hoppas ni också fått en underbar lördag med mycket härliga saker att göra!
Vem kan gå ifrån marknad utan att köpa marknadsgodis lixom? 

Lite av den supersmarriga plankan som det var som mat hemma hos Emmy
Superfina EmmyPemmy och lilla jag! 




Mys med mamsen och papsen!



Sitter just nu ute på altanen med mamma och pappa och bara myser i det härliga vädret! Så skönt!!


Sommar söt


En supergullig outfit nu till våren/sommaren! Blev så inspirerad till att göra detta collaget nu när det varit så underbart fint väder de här senaste dagarna! Skulle lätt burit detta en varm och solig dag nu framöver!


Kött e gött



Blev en supergod grillad köttbit, potatis, bea och sallad som mat ikväll. Hur gott som helst! Och särskilt till detta underbara väder!!


Regn, regn, regn och åska

Fy! Det fortsätter bara att hälla ner ifrån himlen! Kommer faktiskt inte ihåg senast det regnat såhär mycket här! Plus att jag tror att det börjat åska lite, det mullrar iaf rätt rejält haha, men det är nästan bara lite mysigt. Men tycker ändå att det gärna räcker med regn nu och att vi istället kan få lite mera vårsol, eller vad säger ni?! Menmen i alla fall.. Efter skolan idag gick jag och övade sången med några andra då vi ska sjunga upp om en vecka.! Sen kom jag hem, åt, fixade lite och nu sitter jag på mitt rum med min dator, lyssnar på musik samtidigt som jag kollar ut på pissregnet och ifall jag ska se någon blixt haha! Ska även försöka plugga lite till vårat SO-prov tills på onsdag men blir alltid att jag sitter med det i sista sekund dagen innan, måste verkligen förbättra mig på det! Jaa, så mycket mer var det väl inte med min måndag tror jag inte, väldigt lugn dag idag ändå vilket är väldigt skönt! Kram på er finisar!
Slänger in en väldigt somrig bild här nu när det är sånt pissväder ute!
 


Hårband

Glitter 99:-
 
Köpte detta för ett tag sen men inte visat de förräns nu hehe! Hade kollat på det nån gång innan jag köpte de men hade ej några pengar då men nu är det iallefall mitt! Har letat efter ett bra och fint sånt här jättelänge! Har ett till fast det är ett gummiband så det åker lätt liksom upp o trillar av.. Men detta var perfekt! Så fint nu till våren/sommaren och har nog tänkt att jag kanske ska tom ha den på min konfirmation! 


Bekännelser

-Jag är och har aldrig varit särskilt förtjust i pannkakor
-Jag sätter alltid på flera alarm ist för att sätta på znooz
-Glee är vad jag just nu är liiite (elr mycket) beroende av hehe
-Jag har alltid velat ha en tvilling
-Jag tycker åska är jättemysigt när strömmen går och man får tända massa ljus osv, fast ibland ifall det åskar väldigt mycket o man är ute o tex kör bil elr nåt då är de ju iofs lite läskigt men har aldrig direkt varit sådär jätterädd för åska faktiskt 
- Jag älskar att sjunga och tar faktiskt sånglektioner
- Jag har väldigt svårt att slänga saker, jag är en liten hamster haha!
- Jag ÄLSKAR inredning och att inreda, åhhh längtar redan tills jag får flytta hemifrån till en egen lägenheten då jag får bestämma helt själv hur jag vill ha det osv
- Jag gillar verkligen att ha allting i ordning och hatar att ha tex mitt rum stökigt




Batteri-laddare

Beställde denna batteri-laddaren för ett litet tag sen och nu har den äntligen kommit! Man fick med massa olika "kontakter" så man kan ladda båda 4, 4s, 5, 5s, 5c, kamera & mp3 så det var ju jättebra! Denna passar ju jättebra om man ska iväg och vet att man inte kommer ha något kontaktuttag och måste ladda tex mobilen så passar den ju perfekt i handväskan liksom! 


Konfaresa till Polen - Lördag (&söndag)

 
 
På lördagen började jag med att sjunga och gratta Filla som fyllde 15 då, graaattis igen!! Sen efter vi ätit åkte vi till koncentrationslägret i Stutthof (tog massa bilder där men tog inte med så många nu i bloggen ifall någon är lite känslig för sånt eller så plus det hade blivit väääldigt mycket bilder då hhehe..) och jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, många frågar "Hur var det?" och vet inte riktigt vad man ska svara.. Det är ju hur hemskt och fruktansvärt som HELST men på ett sätt är det ju "coolt" och "kul" (kommer inte på något annat ord..) att man varit o sett det liksom.. Hoppas ni förstår vad jag menar iaf! Men efter att vi var färdiga där åkte vi till en kyrka/kloster och träffade en munk som berättade lite om hur det var att vara munk osv.. Sen åkte vi till typ "stan" och gick runt lite, vi köpte bl.a. glass, som var hur GOD SOM HELST!!! (och jättecool med halva vanilj, halva choklad!) Sen var det bara att säga hejdå till Polen och sen hoppa på båten och åka iväg! Som tur var gungade det inte lika natten så då kunde jag iaf sova lite haha. Men på söndagen gick vi bara i en kyrka på monnen i Karlskrona sen var det bara bussresan hem! Vill tacka alla som gjorde denna resan helt underbara och hade verklige superkul!! Ett minne för livet helt klart!
 
 


Konfaresa till Polen - Fredag

Fredag
 
 
 
På fredagen då började vi med att gå upp väldigt tidigt för att göra oss i ordning, äta frukost och packa innan båten kom fram till Polen. Sen började vi med att åka runt lite o Gdansk, Gdynia och en annan stad som jag aldrig kommer ihåg namnet på haha, med en guide som var polsk men pratade då (väldigt bra) svenska (puuhh!). Vi gick i europas största och högsta tegelstenskyrka och kollade och gick upp för de 400 trappstegen upp i tornet, fy vad jobbigt de va haha! Efter det åt vi väldigt gott och gick runt lite på "stan" där. Sen åkte vi och shoppade på en jääättestor galleria tror jag man kan säga, som hade över 300 butiker! Vi hade ca 2 timmar på oss, tror ni vi hann? Absolut inte! Vi hann kanske med 5 butiker eller nåt eftersom vi skulle äta där med.. Men fick med mig lite därifrån iaf som kommer upp nån gång snart! Efter det åkte vi till hotellet och checkade in , fick lite fritid där så vi passade på att då bada i den poolen som fanns där innan det var kvällssamling och sen läggdags (fast de va ju inte direkt nån som sov då menmen..;) ) Så så såg våran fredag ungefär ut! :)
 


Konfaresa till Polen - Torsdag

Inte riktigt vetat hur jag skulle lägga upp alla bilder i inlägg från Polen för har så många så det får bli var dag för sig nu för hade blivit alldeles för mycket med allt i ett inlägg haha. Men nu har jag iaf fixat alla bilder och inlägg så nu (äntligen hehe) kommer de upp!
 
 
Torsdag
 
 Vi träffades på em alla från konfagruppen och väntade på att bussen skulle komma och plocka upp oss. Vi åkte med 2 andra grupper med från kommunen så 1 grupp satt redan på och en plockade vi upp sen. Efter det satt vi alla förväntansfulla och nervösa på bussen som rullade iväg mot Karlskrona. Bussresan till Karlskrona tog ca 2 timmar eller något sånt och när vi kom fram dit så fick vi vänta en stund innan vi fick gå ombord på båten, få våra rum osv. När vi väl var ombord, hittat våra rum (vilket faktiskt tog en stund för oss då det kändes som vi nästan gick i en labyrint i de smala korridorerna haha) och hunnit lämna resväskorna fick vi mat på båten och sen fick vi göra lite vad vi ville. Vi sprang runt på båten som yra höns, ena sekunden var vi uppe på däck och andra var vi i shoppen och tredje så var vi i våra små (väldigt små) hytta. Men kul hade vi iaf haha! Däremot gungade det väldigt mycket den natten så jag fick la knappt nån timmes sömn eller något haha. Men det var ungefär torsdagen! Fredagen och de andra dagarna kommer i ett annat inlägg så håll utkik!


Recept - Nyttiga bananpannkakor

 
✼ En halv mosad banan
✼ 1 ägg
✼ 2 msk mjöl
✼ 1 tsk bakpulver
✼ 1-2 msk kvarg (jag brukar använda vanilj kvarg men funkar med annan smak med eller med yoghurt också om man hellre vill det men jag tycker det blir godast med vanilj kvarg) 
✼ Använd lite mjölk om det blir för tjockt
✼ Stek i stekpanna med lite smör

Jag får mellan kanske 5-10 pannkakor beroende på hur stora jag gör dom osv och brukar servera till lite olika frukter, här ovan har jag hallon och melon men har även haft mango, banan, jordgubbar, blåbär m.m. och de blir verkligen SUPERGODA!! Jag är egentligen inte sådär jätteförtjust i vanliga pannkakor men doma bara ÄLSKAR jag! Ett stoooort tips!! 
 


Gospel konsert

Precis kommit hem från jkpg från att ha kollat på en konsert med gospel kör. Var lite osäker i början ifall jag skulle följa med eller inte men vilken tur att jag gjorde det! Var verkligen hur coolt och mäktigt som helst!!
Nu ska jag iaf sätta mig i soffan för nu snart sjunger ju Sanna!!!! Åhhhh vad jag håller tummarna verkligen för henne ikväll!!!!!!


Sry för den dåliga kvalitén men min kamera på mobilen är typ paj, går ej att fokusera med den, den är verkligen helkonstig och orkade inte ta med mig min stystemkamera..!


Photos




Några bilder för ett tag sen


Converse

Glömt visa det men när pappa kom hem från USA så hade han med sig lite smått och gott till mig och Lina, bland annat dessa vita conversen då (vilka egentligen var 1 1/2 storlek för stora men får ha dom nu ändå haha!) Tänker att jag ska visa det andra med bara inte hunnit fota det än men det kommer!
 


Hemmaaaaa

Så, kom då hem igår.. Var verkligen helt totalt slut så de första jag gjorde var att stupa rakt i säng o sov en stund haha! Fast fick inte sova så länge då jag skulle iväg till kören för att sjunga i kyrkan vilket gick vääldigt bra (not), blev jättehes och fick ont i halsen påväg hem från Polen så fick stå o mima på endel låtar men de gick la helt okey ändå höhö.. Idag gick jag ung bara två lektioner i skolan sen åkte jag hem för mådde inte så bra så legat i sängen mestadelen av resten av dagen. Ska försöka få en ordentlig sömn inatt o förhoppningsvis pigga på mig lite så jag kan gå till skolan imorgon! (Inte hunnit överföra alla bilder från resan än men så snart jag har tid så ska jag fixa det så håll utkik efter dom!) 
Glass på Polens gator från i lördags! 


Nivea sensitive day cream

Använt denna dagkrämen ifrån Nivea ett tag nu och tycker den är riktigt bra! Jag har rätt känslig hud och den blir väldigt lätt torr men nu när jag använt denna har jag inte blivit lika torr lika lätt utan den återfuktar riktigt bra! Jag har oftast rätt så röda kinder (alltså inte så som när man är typ riktigt andfådd men tror ni fattar?) och denna krämen ska då även förhindra rödhet i ansiktet, vet inte säkert ifall jag sett någon väldigt stor skillnad på det nu men  kanske måste använda den ett lite längre tag för att se skillnad på det.. Sen ett stort plus är ju att det är spf15 i den med vilket jag verkligen behöver i mitt ansikte då jag jäättelätt blir väldigt röd i ansiktet.. Men allmänt en bra dagkräm som fungerar iaf för mig!


Pickninck

I söndags var jag o Filla på supermumsig picknick med massvis med frukt, kyckling, b&j, chokladbollar, tidning och massa sol! Var hur mysigt som helst!!


Packning

Panikpackar det sista nu till Polen! Åker om 1 timma sisådär och är hur nervös/exalterad/glad/hur spänd som helst på det!! Tror det kommer bli hur kul som helst!!!!! Ahh så glaaaadd! (Kameran åker med såklart så ska verkligen bomba med bilder som kommer upp sen när jag kommer hem!)